Tuomo Vatanen Tuomo Vatanen
Asianajaja

Tuomo Vatanen

Olen syntynyt Lapualla mutta koulut olen käynyt Joensuussa. Oikeustieteen opinnot suoritin Helsingin yliopistosta, josta valmistuin 1984. Valmistuttuani suoritin varusmiespalveluksen erikoisupseerina, jonka jälkeen auskultoin ja sain varatuomarin arvon vuonna 1986. Tämän jälkeen toimin pankkilakimiehenä, pankin laki- ja sijoituspalveluista vastaavana pankinjohtajana ja sittemmin omaisuudenhoitoyhtiön Joensuun konttorin johtajana.

Asianajotehtäviin siirryin vuonna 1997 ja Asianajotoimisto Surakan palvelukseen vuonna 2002. Minut on hyväksytty Suomen asianajajaliiton jäseneksi 1999 ja olen asianajajaliiton hyväksymä sovittelija. Välimiestehtäviin olen hankkinut lisävalmiuksia suorittamalla Keskuskauppakamarin välimieskoulun. Hoidan kaikentyyppisiä toimeksiantoja, mutta suurin osa niistä koskee yksityishenkilöiden ja yritysten sopimus- ja riita-asioita. Olen osallistunut Suomen Asianajajaliiton toimintaan eri tehtävissä. Liiton hallituksen jäsen olin vuosina 2009-2012. Olin Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n hallituksen sekä hallituksen työvaliokunnan jäsen 2014-2017. Tällä hetkellä olen Pohjois-Karjalan kauppakamarin hallituksen jäsen.

Olen toiminut oman työni ohella Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston asiamiehenä. Luovuin tästä hienosta tehtävästä 2017 vain 25 vuoden rupeaman jälkeen leipätyöni haasteiden vuoksi. Harrastan lukemista, liian vähäistä kuntourheilua ja italian kielen opiskelua.