Mikko Ranta Mikko Ranta
Asianajaja

Mikko Ranta

Olen syntynyt Lahdessa, jossa myös pääosin olen käynyt kouluni. Oikeustieteen kandidaatiksi valmistuin Helsingin yliopistosta keväällä 1975. Varatuomarin arvon sain vuonna 1977. Muutin Joensuuhun keväällä 1977 ja ensimmäiset 11 vuotta toimin Pohjois-Karjalan Säästöpankissa, ensin luottopäällikkönä, sittemmin pankkilakimiehenä ja pankinjohtajana. Pääasialliset tehtäväni pankissa liittyivät sekä asiakkaiden että pankin omiin juridisiin kysymyksiin. Näiden ohella, erityisesti viimeisinä pankkivuosinani minua työllistivät sijoituspalveluihin liittyvät asiat.

Vuonna 1988 perustin Joensuuhun lakiasiaintoimiston, joka sittemmin liityttyäni vuonna 1990 Suomen Asianajajaliiton jäseneksi, muuttui asianajotoimistoksi. Siitä lähtien olen toiminut tällä alalla, tarjoten toimistossani kaikenlaisia juridisia palveluita. Viime vuosina toimeksiantoni ovat painottuneet erityisesti sopimus- ja muuhun liikejuridiikkaan, mutta varsin paljon hoidan myös perhe- ja perintöoikeuteen sekä kiinteistöihin liittyviä asianajotehtäviä. Juridisen asiantuntemuksen varmistamiseksi minut on valittu useiden asiakasyritysteni hallituksen jäseneksi.

Vapaa-aikanani harrastan lukemista ja mökillä puuhastelua. Kunnostani pyrin huolehtimaan pyöräilemällä, juoksemalla ja murtomaahiihtoa harrastamalla.