Kari Harju Kari Harju
Asianajaja

Kari Harju

Olen syntynyt Joutsassa ja valmistunut oikeustieteenkandidaatiksi Turun yliopistosta vuonna 1969. Varatuomari minusta tuli vuonna 1972. Työskentelin aluksi Joensuun raastuvanoikeudessa mutta Asianajotoimisto Surakka Oy:n palveluksessa olen ollut jo vuodesta 1971. Toimin parikymmentä vuotta sivutoimisena puolustusvoimien lakimiehenä Joensuun ja Kuopion alueella.

Suomen Asianajajaliiton jäsen olen ollut vuodesta 1973 ja olen asianajajaliiton hyväksymä sovittelija. Minulla on ollut lukuisia muitakin luottamustoimia eri yhdistyksissä ja yhteisöissä ja olen ollut muun muassa asianajajaliiton hallituksen jäsen ja kurinpitolautakunnan puheenjohtaja. Liikejuridiikan kokemukseni ansiosta minut on valittu monen yrityksen hallituksen jäseneksi. Tasavallan presidentti myönsi minulle laamannin arvonimen joulukuussa 2008.

Minulle on uskottu paljon tehtäviä erilaisissa yritysjärjestelyissä, pesänselvityksissä ja perinnönjaoissa. En ole laskenut hoitamieni toimeksiantojen määrää, mutta niitä on ollut useilta eri oikeuden aloilta mm. rikos- ja työoikeusasioita sekä erilaisiin kauppoihin ja sopimuksiin liittyvien ongelmien ratkaisemista

Vapaa-aikanani harrastan lukemista ja metsänhoitoa.